събота, 30 август 2014 г.

Николай Цонев: Нека да забравим думите "Това не е за по телефона!"

"Да се избавим от страха, че ще продължат да ни управляват зависими хора, зад които стоят икономически и политически кръгове", заяви лидерът на НОВА АЛТЕРНАТИВА, г-н Николай Цонев в предаването Седмицата на Дарик радио. Спомнете си колко често сте споменавали фразата, „Това не е за по телефона!”, което е изключително унизително. Тази фраза се превърна в парола пред страха от подслушванията. Това противоречи на нормалното човешко мислене и дори на либералната идея, защото всеки човек има право на свобода и на волеизявление, категоричен е Цонев.
Трите "големи" партии (ГЕРБ, БСП и ДПС), и тези, които им помагат, нямат право да говорят днес в бъдеще време! Ако са искали наистина нещо да направят, имаха тази възможност, участвайки в управлението", допълни той.
Според него идеите на НОВА АЛТЕРНАТИВА печелят подкрепа сред хората с патриотични виждания - военнослужещите, представителите на бизнеса и всички пострадали от репресивното управление през последните години.
"Убеден съм, че хората с патриотични виждания, които са пристрастни към армията, ще подкрепят Нова алтернатива, защото по времето на управлението на моя екип в Министертво на отбраната, показахме, че наистина мислим за личната и професионална реализация на военнослужещите", коментира той.
НОВА АЛТЕРНАТИВА ще разчита изключително и на хората от бизнеса, голяма част от които са и в групата на унижаваните и преследваните през последните години.  "Никой няма да оспори, че в България има висока безработица и две поредни правителства не направиха нищо по въпроса. Предлагаме сериозна икономическа програма, в центъра на която ще са микро, малкият и среден бизнес. Към тях са насочени усилията ни, тъй като това са предприятията, които създават устойчиви работни места. Изследване на НОВА АЛТЕРНАТИВА показва, че към момента в страната съществуват 2245 лицензионни и разрешителни режими, по които бизнесът трябва да върти около 12 000 документа, за да съществува. Усилията ни ще са насочени към това излишните регулации да отпаднат, за да се отпуши предприемачеството в България.
По въпроса за ситуацията с бедствията в страната Цонев припомни, че след закриването на Министерството на извънредните ситуации, когато структурата преминава към МВР, са уволнени хората от Гражданска защита, които единствени знаят как да анализират и прогнозират бедствията. Той припомни, че тогава управлението на тази дейност е възложено на пожарникарите. Факт е, че при последните наводнения, страната даде извънредно много жертви във Варна, Добрич, в с. Бисер и в Мизия. Всичко това говори за бездействието на хората, които са на високи постове в изпълнителната власт, коментира Цонев.
"Още през 2009 г. бях против назначаването на ген. Симеон Симеонов за началник на отбраната" коментира Цонев в отговор на въпрос на водещия. "Това го написаха и "Уикилийкс", където даже бяха употребени неприятни квалификации за Симеонов от тогавашния американски посланик. До края настоявах той да не става шеф на отбраната, защото смятах, че няма компетентност и морални качества за тази длъжност. Присъствието му в листите на ДПС показва, че съм бил прав", заяви Цонев.
"Не вярвам, че служебното правителство е в състояние да проведе честни избори, защото определено изпълнява партийни функции, наложени му от ГЕРБ. Служебният кабинет не трябва да прави политика и да се занимава със стратегически задачи, защото не може да носи отговорност за тях.
НОВА АЛТЕРНАТИВА е подкрепена за участието си в изборите от хора, участвали във февруарските протести през 2013 г. като политическа партия КОЙ, "Движение Справедливост – РПГ", Движение „Орлов мост – за промяна”, "Обединен форум "Промяна", професионални организации и сдружения, които са част от гражданския борд на партията. Лидерът Николай Цонев ще оглави листите на партията в 23-ти МИР в София, където живее, и в Пловдив - град.http://radio.dariknews.bg/?page=audio&id=252190

Няма коментари:

Публикуване на коментар