сряда, 15 август 2012 г.

За министър Младенов може, а за перничани – НЕ!


Тези дни прочетох в медиите, че премиерът Бойко Борисов е изпратил правителствения самолет, за да извози персонално външният министър Николай Младенов от Евксиновград до болница в София, защото си контузил крака. Разбира се, на всеки може да се случи да се контузи, но е безспорно, че не на всеки може да се случи на помощ да му отпуснат самолет на държавни разноски. Това вероятно ще остане в историята като най-скъпия преглед при личен лекар, заплатен от бедния български данъкоплатец.

Защо не го транспортираха с лек автомобил, защо не му направиха първичен преглед във варненска многопрофилна болница, за да се определи спешността на състоянието и можеше ли да се спести на данъкоплатеца полет за 20 000лв? Можеше ли премиерът Борисов да постъпи по друг начин за очевидно важен за него министър? Отговорът е ДА! Направили го? Отговорът е НЕ? 
Отговорът на въпроса ЗАЩО трябва да го потърсят българските избиратели. 

Всичко това нямаше да ме възмути толкова, ако имаше осигурени достатъчно средства за онкоболните, за децата, за възрастните пенсионери, за пострадалите от земетресенията в Перник, за пострадалите от наводнения в Бисер и за пострадалите от пожарите земеделци.

И понеже съм перничанин вече два месеца наблюдавам как властта дели хората на наши и чужди. Вече два месеца хората от Перник не получават държавните помощи, за да ремонтират пропуканите си къщи, не защото пари няма /защото явно има за частни полети/, а защото Перник е града, в който ГЕРБ загуби. Перник не е от „нашите“ градове, кметицата не е от „нашите“ и явно перничани са от „чуждите“. 

Дали това е честно, преценете вие, но със сигурност не е демократично и още по-малко човешко. 

ПП: Новините с правителствения самолет се развиват по-бързо, отколкото човек може да ги коментира – оказа се, че е возил и отбора „юнаци“, с които поритва футбол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар