сряда, 12 март 2014 г.

Възкръснали за борба

Трябва да се даде правото на всеки народ, па и на всеки човек, който иска да живее почтено и свободно.

Васил Левски


Емблематични фигури от знаковите дела при управлението на ГЕРБ се събраха на своята първа среща за да създадат Движение за справедливост-РПГ. Събра ги не обидата и мъката по изгубените години в борбата със системата, а каузата да не допуснат никога повече в държавата ни да има правонарушения срещу граждани със сглобени поръчкови дела.

Държавата и държавността ни се разболяха от рак, и неговите метастази вече са проникнали във всичките системи за защита.

Живяхме в държавата на абсурдите, коментираха с болка в гласовете си и неприкрито вълнение участниците от отделните „oрганизирани престъпни групи”, които няма да допуснат размиване на отговорността на държавата чрез преливанията и преместванията в съдебната система и МВР, за да може гущера на беззаконието да скъса връзката със своята опашка. Необходима е според тях пълна ревизия на „кашата ГДБОП”, за да се покаже на светло, кой е дал поръчките на оперативните работници за разработките на включените в списъка с враговете на ГЕРБ. Защото трябва и ще бъде потърсена не само политическа, но финансова и персонална отговорност за преките и косвените загуби нанесени с поръчковите дела от прокуратурата на мутрите. 

Опасно е в държавата на лакеите да бъдеш държавник, а не политикан, защото копоите на Цветанов по места показаха своята сила и безнаказаност при създаване на лъжесвидетелски материали от зависими криминални престъпници или притиснати с компромати поръчкови следователи, прокурори и съдии. Картината на бизнеса не само беше, но все още продължава да е тъмна от страха насаждан от партийните велможи в регионите, че ГЕРБ отново може да се върне във властта, която феодализира. 

Терорът-съдебен, психически, финансов и морален срещу тези които се опитват с труд да съществуват в територията на калинките, ако продължаваме да мълчим ще продължи в изпълнение на нови Борисовци и Цветановци. Издигналите се в йерархичната стълбица на Прокуратурата, Следствието и Съда участници в гаврата с нежелаещите да платят партийния им данък, ще продължът да бъдат „независимата” власт в ръцете на зависими политици. МВР ще продъжи да създава верни на партията съдии, прокурори и следователи, за които да бъдеш осъден само на базата на свидетелски показания е нещо напълно нормално. Създаденият Специализиран съд влязъл в ролята на Трибунал позволява чрез партийно издигнатите заради раболепието си съдии да продължи циничната законовата разправа с неудобните и непокорните бизнесмени и граждани нежелаещи да си заплатят за да не бъдат закачани от властта.

Защото мерзостта си има технология- посочва те буден гражданин или партиен активист и ако не се съгласиш да внесеш доброволно своята парична лепта се срещаш с машите на Цветанов. Започват операции срещу организирани престъпни групи, които се срещат за първи път в следствието, прокурора сглобява обвинението което вече му е поискано и за съдията остава само да се признесе, без значение истинността на материалите по делото. След това в държавата на братовчедите, ако веднъж си кръстен от Цветанов си оставаш за цял живот с лепнатото клеймо на убиец и престъпник, а роднини, близки и познати  като „три синджира роби” ще си спомнят времето когато като твои „ятаци” са били разкарвани по следствие и съдилища!

Страхът от репресии в регионите по места е огромен, защото все още ГЕРБ продължава да е на власт чрез платените си в структурите на властта  верни партийни кадри и търговията за държавните служби и купуването на влияние продължава със страшна сила. За времето на своето беззаконово управление на държавата като бащиния, ГЕРБ натрупа огромен финансов и административен ресурс, който позволява дълго още да продължи рекета и издевателствата над държавата, бизнеса и хората. 

Частният проблем на всеки един от участниците в Движението за справедливост е уникален по своему при превръщането му в изкупителна жертва, но той е и предупреждение към всички нас какво може да ни се случи в една държава с липсваща държавност!

Беззаконието и разправата с огромен брой хора чрез държавен рекет ще продължи ако не се промени законодателството, за да не може повече да се въпроизвежда безнаказано произвол чрез организираната партийно политическа репресия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар