сряда, 1 октомври 2014 г.

ДО БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА



Скъпи сънародници и приятели,

Отново сме пред парламентарни избори. За четвърти път през последните 9 години.  Както знаете, последните три вота най-много гласове от чужбина получава ДПС – една от трите „големи” партии които, според мен, нямат вече право да дават  обещания. Те управляваха и видяхме какво могат.
Призовавам ви да бъдете активни и да гласувате на 5 октомври! Това е единственият начин тук, в Родината, да се чуе вашият глас.
Не вярвам, че ви е безразлично какво става в България. Не вярвам, че колкото и да сте далеч, че колкото и добре да се чувствате там, в сърцата ви не е останало място за обич и загриженост към Родината.
Сигурен съм, че много от вас имат и за какво да са обидени на българската държава – както за липсата на работни места и прилични доходи, така и за липсата на грижа за правата и достойнството на гражданите. Аз съм един от хората, чиито права държавата грубо наруши, и неотдавна на институциите им се наложи да признаят това пред съда в Страсбург. Знам какво е да се чувстваш унижаван от управниците на собствената си държава!
Като патриот, който обича Родината, въпреки недостатъците на държавата, ви моля: този път гласувайте! Гласувайте, за да не чувствате вина след време за съдбата на собствените си близки, роднини и приятели, които сте оставили тук!
Като български офицер, се обръщам и към всички вас, българските войни, които са далеч от Родината, защото изпълняват служебния си и граждански дълг. Които, въпреки службата в условията на липсваща държавност, защитавате достойнството и честта на  народа си! Българският войник е създаден да побеждава, а не да бъде мачкан. Убеден съм, че достойнството на една държава се измерва с отношението към собствената й армия! Не позволявайте на чиновници и политици да превръщат тази армия в заложник на недостойни реваншистки амбиции. Не позволявайте съдбата ви да бъде решавана от някой друг, дори когато сте далеч от Родината. Върнете се живи и здрави и помнете, че всеки армейски глас на 5 октомври е глас на честта, достойнството и съвестта, защото българският войник е доказал, че не се предава и продава! 

Скъпи сънародници в чужбина,

Партия „Нова алтернатива” има конкретно послание към вас: „Изход има -  за силна, а не силова държава!” Помогнете ни с вашия глас да отвоюваме държавата си от властта на монополите и олигархията, да я спасим от рекета на мутрите в политиката! Да потърсим персонална отговорност от всички, които са докарали държавата ни до незавидната участ на аутсайдер в Европейския съюз! 

Гласувайте с достойнството си, защото то не може да бъде купено!

ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА” е  регистрирана  под №16 в интегралната бюлетина! Адресите на секциите за гласуване в чужбина можете да намерите на адреса на Централната избирателна комисия- https://www.cik.bg/foreign_sik  

Няма коментари:

Публикуване на коментар