вторник, 30 септември 2014 г.

Цветанов, недостойно е мъж да клевети жена! И да се крие зад депутатски имунитет!



Вчера за пореден път бяхме принудени да наблюдаваме как една достойна жена, съдия Мирослава Тодорова, няма възможност да защити в съда доброто си име.  Ответникът по делото Цветан Цветанов, шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, видите ли, си сменил адвокатката, а новата  пък представила автобусен билет, че пътува в чужбина. Целта на шиканирането е  ясна – делото да се отложи за следващата седмица, когато водачът на две листи на ГЕРБ ще попадне в парламента и ще се прикрие зад депутатския имунитет. Няма да му бъде търсена отговорност за клеветите, които повтаряше публично по адрес на съдия Мирослава Тодорова. Защото искът е граждански, а депутатите имат имунитет срещу граждански искове. А след изтичането на депутатския му мандат, според закона, клеветата ще е покрита с давност.
Депутатите имат имунитет. Следствието е, че обществото се заразява  с опасния вирус на безнаказаността. Със съзнанието, че ако си на власт, можеш да обиждаш и клеветиш безнаказано, да тъпчеш закона и да нямаш морал.
Цветанов, бъди мъж! Яви се в утре в съда! Понеси отговорност за явните клевети, с които позореше един достоен съдия! И, с цялото ми уважение към равнопоставеността на половете – една достойна жена!  Депутатският имунитет по граждански дела е с цел  защита на публични личности от изнудване. Дали някой си е представял, че ще се намери мъж, политик и силов вицепремиер,  който да се крие зад имунитета си, за  да оклевети безнаказано една жена?
Цветанов, покажи, че ти стиска! Ако в четвъртък по някакви причини съдът пак не се произнесе, обещай, че ще свалиш депутатския си имунитет и ще отговаряш за клеветите си! Постъпи достойно поне веднъж!  Нали в твоята партия твърдите, че сте си взели поука от грешките си? Или това е само преди избори и за пред избирателите?

Няма коментари:

Публикуване на коментар