четвъртък, 15 ноември 2012 г.

Г-н Борисов, събудете се – в Шенген не ни искат главно заради Вас!

Тръгва машината за големите предизборни лъжи


Българският премиер, за когото преди години покойният проф. Шойлев каза, че ставал за политик, защото имал „здрав опорно-двигателен апарат“ напоследък отново потвърди, че живее в собствен свят, в който физическите качества доминират над менталните. Той в никакъв случай не пада по гръб, че при управлението на ГЕРБ България е върнала назад по отношение на обществената свобода, сигурността на гражданите и предвидимостта на бизнес средата. Наду мускули, че сме изпълнили критериите за Шенген, въпреки че няколко държави твърдо не ни искат там, защото съдебната система работи под политически диктат, а полицията задържа хора, след което следствието пише в какво са обвинени. Всичко това се случи в Словакия, докато Супермен беше на офицално посещение в една от държавите, които наистина се развиват бързо и успешно в Евросъюза – което, разбира се, не му попречи да дръпне една безумна предизборна реч, която за пореден път ни убеди, че главата на този човек не би потънала в никакъв случай.

При цялата тази тягостна и унизителна за България ситуация, Борисов си позволява да каже: „Можете да спите спокойно, България се справя чудесно“. На което едва ли някой би могъл да реагира с нещо повече от недоумяващо повдигане на вежди. Чудесното справяне вероятно се отнася за върхушката в държавата, която се е заела да довършва предизборно всички злоупотреби, които могат да купят гласове. Бойко Борисов идеално владее техниката, че ако си се провалил в нещо – просто говори за друго! Шегичките му, които никога не са били смешни вече обикновено завършват с метална нотка накрая. Арогантността вече работи само за много твърдо заблудени фенове на пожарникарската държавническа школа.

Затова и се връщам към заглавието на този материал – никой не спи спокойно, Борисов! Само Вие и е време да се събудите и да видите защо Европа е вдигнала ръце от България в момента. Симеон Дянков изнудва не просто избиратели, а избраните от тях кметове като предлага европейско финансиране срещу членство в ГЕРБ. Мирослав Найденов държи търговците на храни със заплахи от проверки и затваряне на обекти, които не съобразяват политически цените си. Аню Ангелов матросовски се опитва да запуши амбразурата, през който хвърчат рапорти за напускане на Българската армия заради неадекватните управленски решения. Делян Добрев обяснява на президента (и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството) Росен Плевнелиев за какво е проекта „Южен поток“. Висшия съдебен съвет се тресе от скандали за търговия с влияние, а Венета Марковска ту минава за жертва, ту за шеф на мафията. Четвъртата поред здравна министърка в кабинета Ви безпомощно повтаря глупостите за „национална сигурност“, изправена пред реалността, в която лекарите напускат като цели отделения срутената системата на здравеопазването.Тотю Младенов е зает повече да спори с Емилия Масларова, отколкото да решава реални проблеми на социалната система – протестите на майките за заветните 35 лева ли са чудесното справяне?! И за финал на спокойния евросън – Цветан Цветанов се опитва да покрие гафа от Коиловци, наричайки чуждите командоси „екстремни спортисти“…

Само Вие можете да спите спокойно, докато държавата се движи практически на автопилот към тежката финансова 2013-а; само ГЕРБ-кликата се справя чудесно, подготвяйки се догодина да сдаде властта и да се покрие след 4 години ужасяващи зулуми във властта. Но има надежда – без Вас България наистина ЩЕ СЕ СПРАВИ ЧУДЕСНО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар