четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Диктатура на бос крак

А какво ли ще стане, ако в началото на януари тръгне вълна от протести като преди 15 г.?!

Не съм съгласен с Вашите убеждения, но съм готов да умра за правото Ви да ги изказвате.
(Волтер)

ЕДИН човек се осмели да протестира пред парламента. По класическия начин – с хвърляне на ЕДИН скапан домат. Този човек се казва Николай Колев-Босия. В своя блог той написа ЕДНО протестно писмо и предупреди властта, че ще хвърли 6 домата по сградите на нейните ключови институции. Николай Колев-Босия беше едно от остриетата на някогашното СДС срещу комунистическата партия и нейната върхушка. А писмото му беше по-ляво от реч на бригадирски ветеран на Бузлуджа… Завършваше с „Вървете по дяволите!“ – просто и ясно отношение към случващото се в управлението на държавата.

Властта реагира на писмото – ЧЕТИРИДЕСЕТ ПОЛИЦАИ И ПОДКРЕПЛЕНИЯ ОТ ЖАНДАРМЕРИЯТА арестуваха Николай Колев-Босия за хулиганство и му предявиха обвинение, с което го заплашват ДВЕ ГОДИНИ ЗАТВОР, ако го осъдят. А както всички знаем, в България полицията „не потупва по рамото“, а крещи на невинни и недоволни хора да лягат на земята и със самодоволен вид ги арестува. След което се оказва, че съдът няма как да намери за какво да ги осъди. Властта се обръща гневно на другата страна, замита случая под дебелите властови килими и нарочва следващия човек. Това е страшно. Сега още някак се понася, но ако утре пред парламента се появят боси, гладни и хвърлящи камъни български граждани – властта ще извади всичките си спецсили и ще се защитава. Може дори да подкара демонстрантите към Националния стадион „Васил Левски“ в кордон. На стадионите тираните не само играят футбол, а често пъти от историята знаем, че давят в кръв народното недоволство… Дай Боже, да не стигаме дотам… да тръгнем и ние по дяволите…

И така, ПЕТ ДОМАТА останаха непокътнати. Има един за Министерския  съвет, където самозабравили се министри се готвят да опоскат държавния бюджет за предизборна кампания до края на юни и след това да хвърлят камък и да се отдадат на замазване на следите от далаверите. Има един за Президенството, където един президент подскача на конци и се държи, сякаш Конституцията и законите на България не важат за него. Нищо, че се е клел именно в Конституцията. Той идва и си отива от официалните церемонии, когато и както си поиска – вероятно и той има притеснения, че ако остане по-дълго ще захвърчат домати по него… Трети домат Николай Колев-Босия беше прицелил в Съдебната палата – там, където властта за пореден път въведе хора, които не си струват доматите, които ще бъдат хвърлени по тях… Последните ДВА ДОМАТА – за БНТ и БНР – предлагам да не ги хвърляме засега. Обществените медии, въпреки властовия натиск, успяват да удържат фронта и все пак да оправдаят парите и доверието, което получават от българските граждани.

Но тези, последните два, аз бих взел и бих ги хвърлил по две други министерства. Първо, по Министерството на отбраната, където един министър скоро ще остави армията да ни отбранява с домати, защото не знае как да защити интересите на българското воинство. Същият този министър настрои едни срещу други войници и офицери и подготви закон, според който, когато се уволнят от армията – остават на улицата и се чудят как да доработят до пенсия. ПОСЛЕДНИЯТ ДОМАТ е за Министерството на вътрешните работи. Там има един друг министър, за когото чуждите шпиони са екстремни спортисти и който по избори отговаря за фалшифицирането на изборите. Той го заслужава повече дори от другия.

Накрая – бих ви призовал и вие да купите по един домат и да го хвърлите по властта, която се гаври с нас. Но няма да го направя – повечето домати на пазара са скъпи и пластмасови… А и протестният вот на изборите дава по-добри резултати.

Бог да пази България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар