понеделник, 11 март 2013 г.

Много бързо забравиха…

Министрите в оставка или са си паднали заедно на главите, или започнаха стратегията на Голямата лъжа

Не е минал и месец откак правителството катапултира от властта, а ето – министрите тръгнаха често и напоително на предизборна обиколка в медиите. Ни лук яли, ни лук мирисали. Толкова бързо забравиха, че лукът и филиите с мас ги донесоха със социалния геноцид, който експериментираха върху българския народ. Правителственото турне „Наглите-2“ вече с пълна сила пълни телевизионни студиа, в които довчерашни укумуш-министри седят хрисими и с пълни шепи хвърлят пепел върху главите си, повтаряйки като мантра „доходи-социална политика; социална политика-доходи“… Защо, дами и господа министри, не се сетихте за доходите и социалната политика, докато не бяхте в оставка?! Нима сега изведнъж се сломи бюджетната ви жестокост и при вида на реалната гражданска непоносимост срещу партийния ви гьонсуратлък изведнъж се сетихте, че хората наистина мизерстват?

Също като с контролираните мнения във Фейсбуук преди няколко месеца, при която огромна армия от тролове копи-пействаше „мнения“ от пропагандната квартира на ГЕРБ барабар с инструкциите,  в момента върви мощна кампания, подчинена на гьобелсовата стратегия – „Една лъжа, повторена хиляда пъти се превръща в истина.“ Голямата лъжа на ГЕРБ е плоска и опашата – инструктажът е обилно и напоително всички довчерашни министри, разтоварени от всякаква полилитическа отговорност да хипнотизират избирателите и да ги накарат да забравят, че именно правителството на ГЕРБ обезсмисли държавата, а покрилият се напоследък Бойко Борисов само дето не си вдигна паметник приживе до някой от безсмислените си ураджийски градежи. Голямата лъжа трябва заедно със заграбеното от народа да го залее с обилна предизборна манипулация и да заглуши виковете на гладните бунтове.

Но в понеделник сутринта Цветан Цветанов не издържа и си го каза направо: „Правителството на ГЕРБ ще направи една позитивна, градивна кампания…“ С което издаде три важни предизборни зулума, които са внимателно планирани:
1.    Правителството на ГЕРБ е в оставка, но ще продължи вероятно с помощта на марионетен служебен премиер и правителство да използва за предизборна кампания държавни и европейски средства;
2.    Бойко Борисов ще стои в сянка, а накрая ще излезе като въшка на чело;
3.    Изборната администрация вече е готова да удари едно „административно“ рамо, ако облъчването не сработи.

Абсурда на ситуацията е, че няма как да се искат оставки, защото формално правителството е в оставка. Борисов и Цветанов до такава степен са свалили от себе си всякакъв морал, че продължават да гледата на държавата като на бащиния и директно възнамеряват да продължат партизанската война с държавни средства. Цинизмът им в действие не познава граници! Какво да се прави – тежкото наследство на БКП продължава да хвърля уродливата си сянка, в която симеоновски милиционери колят и бесят в многострадална България...

Няма коментари:

Публикуване на коментар