вторник, 16 април 2013 г.

Цветанов е „политически поръчан“ и ще танцува до изборите


Лобито на Бойко Борисов ще му организира другарски съд след изборите

Скандалът с новите доказателства за незаконното подслушване и изваждането на Радко Отверката точно в този момент определено ще повлияе на резултата от изборите. И малкото наивници, които виждаха нещо позитивно в пародията на управление са много разколебани. На Цветан Цветанов пък му е пределно ясно, че приключва своето участие в българската политика. Но за повечето хора истинският източник на атаката остава добре скрит. А той, по стара партийна традиция в България идва от враговете вътре.

Борисов отдавна знае, че на всяко управленско ниво Цветанов държи да има паритет в разпределението „мои“ и „твои“ навсякъде, където са превзели властта – в Министерски съвет, в Президентството, в Столична община, по областните управи, в прокуратурата и т. н. А това най-много дразни ББ. Цветанов работеше активно на тихия фронт и леко и тихо започна да накланя везните в своя полза. Лобито му е станало прекалено силно и вероятно би поставило условия, които ще отредят на Бойко само фигурантска роля и дори може да бъде използван като „жив щит“ при следващ политически провал.

Атаката срещу Цецо Шестте Апартамента е организирана изключително добре – Станишев получава информацията точно преди изборите, без това да му донесе политически дивидент, защото хората чакат обещания и мерки в друга посока. Отново виждаме, че в решителния момент Борисов предпочита да използва своя изконен враг в българската политика, само и само да се справи с вътрешните превратаджийски настроения. Натискът е добре организиран и добре пълни чашата на недоволството срещу Цветанов – и вътре в самата ГЕРБ, и в обществото. По стара милиционерска традиция обаче, „пагоните“  ще бъдат скъсани след провала на изборите – милиционерите много обичат и държат да показват, че само те имат правото да наказват. Като шеф на предизборната пропаганда бившето Ухо №1 ще бъде помолен да си тръгне. С почести и забит в гърба нож! ГЕРБ няма да участват в следващата власт под никаква форма и съсеченото лоби вероятно ще бъде обречено да понесе отговорността за това – включително и съдебна. Купуването на гласове вероятно ще бъде едно от обвиненията – защото ще е още прясно и желано като повод за политическа мъст. И защото въпреки че минаваше за доверен човек на Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров вече е самостоятелен играч (в традицията на своите предшественици) и ще се спасява. Мандатът на неговия ментор е приключил, а неговият тепърва започва – защо да се самоубива професионално и политически?! Никой не е на страната на този, когото ще разстрелят…

Но не изпитвайте излишно съжаление към Цветанов – бъдете сигурни, че ако имаше и минимална възможност да овладее партията, веднага щеше да „сготви“ Борисов по същия или дори по още по-неприятен начин. Волята за това се вижда съвсем ясно… Двамата стоят и дълбоко вживяли се в ролята на Херострат наблюдават как държавата гори. Хубавото е, че след по-малко от месец ще изхвърлим вкисната манджа в политическия канал!

Няма коментари:

Публикуване на коментар