понеделник, 8 април 2013 г.

В търсене на „висящата“ справедливост…


Роман Василев отново в епицентъра на прокурорско своеволие

В събота мои приятели заляха стената на профила ми във Фейсбуук с пълния видеоматериал от ареста ми. Публикуван е в youtube от чужбина. Малко преди това един от главните „герои“ в този материал – прокурорът Роман Василев – беше уличен в незаконно използване на специални разузнавателни средства в делото срещу трима ни с Тенчо Попов и Петър Сантиров. Журналистът от „Медиапул“ Борис Митов, който тръгна по следата само няколко дни по-късно беше повикан в Софийска градска прокуратура да дава обяснения откъде има документите за незаконното подслушване. И разбира се, заплашен със съд!

Оказва се, че три години след своеволието на Роман Василев, призракът на случая продължава да броди из българската съдебна система. Въпреки оправдателните присъди по всички дела, въпреки очевидната политическа поръчка срещу мен! Борислав Митов публикува нещо, което всички и без това знаем – Цветан Цветанов и марионетките му в МВР и прокуратурата подслушват без законово основание когото си поискат.

Връщането на казуса с „абсолютния престъпник“ в общественото внимание точно преди официалното откриване на предизборната кампания и готвеното грандиозно мероприятие в най-добрите гьобелсови традиции в зала „Армеец“ явно ще отклони вниманието от измислените политически събития към реалните. А те са красноречиви – ГЕРБ продължава да мачка правосъдието и свободата на словото с най-грозните диктаторски методи, пред които дори и Държавна сигурност се спираше. Допълнено с видеоматериала на „Нова телевизия“ за предстоящите изборни шашми под вещото ръководство на Емил Димитров (Емо Фаса) и конструирането на „Орлов мост“ като политически субект, всичко вече придобива ясните очертания на опит в България след изборите да започне небивала политическа репресия. И ако не я пресечем до 12-и май – на 13-и може да осъмнем в някой от кошмарите на Оруел…

Поех дълбоко въздух и си пуснах пълния запис от ареста – изгледах го докрай и добре си спомних защо се захванах с НОВА АЛТЕРНАТИВА. Изгледайте го и вие – защото това, което се случи на мен може да се случи на всеки от вас – Роман Василев отново връзва примка, на която да окачи до Справедливостта и Свободата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар