вторник, 23 април 2013 г.

За баничките, лудите и политиката…



Ще си спомни ли за мен този път прокуратурата?

Народната поговорка твърди, че „Луд изяжда и два зелника, стига да има кой да му ги даде…“ За тези, които не знаят зелникът е баница със зеле. В понеделник лудостта и баничките се събраха в една абсурдна комбинация, в която бях лично замесен и то с директна заплаха за живота си. Лудницата в българската политика започна да става нормалното състояние и това трябва да ни уплаши сериозно. Бившият депутат от РЗС и към момента кандидат за депутат Емил Василев в своя партиен профил във Фейсбуук, сипейки крайно вулгарни обиди към почти всички свои „колеги“ политици (без Борисов и Цветанов, разбира се) вметна и една заплаха, че се е заканил лично да ми тегли куршума с пистолет „Валтер“. Не зная кой би дал разрешително за притежание на оръжие на толкова „възторжен“ човек, но в МВР така или иначе се случват и по-страшни неща. Заплахата за убийство дойде с аргумента, че имал информация как в казармата съм крал някакви банички… Споменавам го само, защото не ми се вижда да е гладен, а и защото ако това е основателна причина да убиваш политически опонент – явно сме стигнали доста по-далеч във фашизирането на държавата от политическите пудели на Бойко Борисов. Думите на Василев бързо обиколиха всички нормални опозиционни медии и след като беше потърсен за коментар, той бързо го изтри оттам. Човекът е вулгарен, но явно все още вменяем и знае, че мога да го съдя. Няма да е до изборите, защото той е толкова нестабилен, че наистина ще вземе да нарани някого…

Но поуката от поговорката в политическия ѝ контекст е, че българите трябва да са луди, ако дават държавната баница на хора като Василев. И подсказва още няколко тревожни неща.
Първо, от каква спешна реформа се нуждае психиатричната помощ в България. Това го казвам без грам ирония. Второ, показва какви политически субекти са направили възможно безнаказаното управление на ГЕРБ през последните четири години. Трето имаме ясно доказателство, че след Бойко Борисов мнозина политици се чувстват абсолютно комфортно да покажат истинското си махленско ниво, с което претендират да управляват България в следващите години. Това не е симптом, а процес на политическо изтрещяване и от нас зависи на 12-и май да го спрем.

Направих си труда да разгледам профила, от който дойде заплахата на Василев, че "ще ми тегли лично куршума".
Там открих други интересни неща - че РЗС подкрепят връщането на смъртното наказание, щели "да извадят камионетки и да разстрелват политици и можело да пострадат и обикновени граждани, но покрай сухото гори и мокрото" и т.н. Изобщо имаме явни доказателства, че ако дълго общуваш с Яне Янев - ставаш по-зле и от него!

Вчера изпратих искане до НСО за осигуряване на лична охрана и специализиран транспорт – заплахата срещу мен я видяха всички, а четирите срещу Цветанов не ги е виждал никой. Очаквам с нетърпение техния отговор…

Няма коментари:

Публикуване на коментар