четвъртък, 18 април 2013 г.

Засега загубили в моралните избори…



Разкритията за Цветанов и Флоров са най-ясния знак за избирателите


Филмът „ГЕРБ“, в чиято лоша и рискова продукция живяхме през последните четири години е към своя край. Лентата се скъса и след като беше залепена „служебно“ на 12-и март, хепиендът прескочи и не се състоя. Добрите герои минаха на страната на лошите. Токът в киното не изгасна, но сметката му прекъсна прожекцията. Ясните доказателства, че Цветан Цветанов е погазвал стотици пъти закона за използване на специални разузнавателни средства откровено накараха всички да потръпнат от лекотата, с която властта може да следи и тероризира всеки човек в България. Без санкцията на прокурор и без друго основание освен „оперативния интерес“ на Борисов и Цветанов.

Но беззаконията не спират дотук. В сряда беше огласена подробна информация за участието на началника на ГДБОП Станимир Флоров в дългогодишни престъпни схеми, в които и двамата гореспоменати „актьори“ са участвали дейно. Така може да се окаже, че организираната престъпност е с „пречупен гръбнак“ от… по-организираната престъпност. Отсъствието от изпълнителната власт на двама от участниците далеч не пречи на третия – Флоров – да работи и да действа без особено притеснение от някаква санкция. Едва ли ще видите скоро друг освен мен да бъде показно арестуван като „абсолютен престъпник“. Засега очакването на всички ни е, че поне след изборите има шанс властелините на слушалките и контрабандата да бъдат озаптени.

Тримата главни герои във филма „ГЕРБ“ явно са решили, че овладяването на полицията, прокуратурата и спец-частите за борба с престъпността са достатъчна предпоставка, за да бъдат спокойни и да действат без особени угризения или човешки задръжки. За последните четири години дори и малкото натрупвания на усещане за върховенство на закона бяха безмилостно унищожени. Милиционерите дори вече не се и крият – колата за подлушване е обикаляла софийските улици демонстративно, демонстративно една от „явките“, където столичните наркодилъри отчисляват се охранява от постоянно паркираната кола със син буркан, а Цветан Цветанов е абониран за 1-то място в депутатската листа на ГЕРБ във Велико Търново. Но не защото харесва града, а защото според запознати български контраразузнавачи това е кръстопътя на дрогата, който в никакъв случай не бива да се изпуска от контрол – явен, непрекъснат и смазващ.

Стигнали сме дотам, че една голяма част от българите вече не искат възмездие – искат просто да бъдат оставени на мира. Актьорите обаче не са съгласни – без публика не е интересно да играеш. Филмът „ГЕРБ“ е кошмарът, в който си плащаме, че живеем. На 12-и май трябва да решим ще се събудим ли от него…

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар