четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Международното положение вече не е смешно…

Къде се пресякоха провалите на вътрешната и външната политика


Бойко Борисов обича магистралите. Обича да ги хвали, открива, да се облажва от строежа им и да кара служебни коли на НСО с превишена скорост по тях. Особено докато отсъства от парламентарен контрол. Но високата скорост, с която Бойко Борисов кара по политическата магистрала е превърнала пътя пред него в тясно и опасно място – колата занася опасно, маневрите стават хаотични и опасни не само за магистралния джигит, но и за други участници в движението.
Притиснат от криминалното си минало, българският премиер застана и хладнокръвно излъга, че не е бил доносник на службите като представител на организираната престъпност. Угодно опосканото му от лоялни милиционери досие в МВР обаче се оказа многократно преснимано, преди да стане удобно за показване в медиите. „Биволъ“ извадиха липсващите страници – не че преди това някой беше повярвал в премиерските лъжи, освен най-твърдите му фенове, които май го харесват точно защото е криминален тип. И тук вероятно ще се запитате – какво общо има това с Международното положение?! Има – защото пълната документация по ДОН „БУДА“ едва ли е останала само в България. Което ще рече, че повечето правителства са били информирани от подчинените им тайни служби за казуса.
Случайно или не – първоначалния шок от разкритието за БУДко Борисов бързо отстъпи пред друга водеща новина, която властта шутира в центъра на обществения дневен ред – „обоснованото предположение“ на Цветан Цветанов, че „Хизбула“ е извършител на атентата в Бургас. Какво е това „обосновано предположение“ – никой не можа да разбере! На мен лично много ми прилича на „дървен камък“ или „млад старец“ – нещо толкова нелогично, че чак изключващо възможността да го има. Май трябва да го тълкуваме като: може и да са „Хизбула“, а може и да не са, но към момента на ГЕРБ им е най-удобно да го признаят, защото САЩ и Израел така искат и ние нямаме политическия кураж да им откажем. А голяма е вероятността това съгласие да е свързано именно с нещо, което е подобно на ДОН „БУДА“ или даже свързано с него. Моето „обосновано предположение“ е, че службите на САЩ и Израел разполагат с далеч по-компрометираща информация от фризираното досие, което Станимир Флоров размахваше като Знаме на премиерската невинност… 
Само че разбрахме няколко други и доста притеснителни неща – как оттук нататък ще бъдем едновременно във война с въпросната групировка и Европейският съюз ще ни третира като Троянския кон на САЩ и Израел в битката за световен баланс на силите. България пак се прослави и пак с гаф. Но вместо да заличи въздействието от агентурното минало на Бойко Борисов, новината за предизвестеното посочване на „Хизбула“ всъщност се свърза в една логическа линия – властта е изпуснала кормилото и се опитва да скочи от политическата магистрала в движение.


Няма коментари:

Публикуване на коментар